Jste zde

Domů » Gasteiner Tal

Akce listopad - prosinec 2012

Vánočně ozdobený Bad Hofgastein

Snow Start Gastein

O víkendu 30. listopadu - 2. prosince 2012 se v Gasteinu koná první Wintersport Opening pro rodiny s dětmi. Cílem této akce je umožnit sportovně založeným rodinám perfektní start do nové zimní sezóny.

Wintersport Opening se uskuteční ve středisku Sportgastein. Vzhledem k tomu, že se toto místo nalézá v poměrně vysoké nadmořské výšce, jsou zde i v této počáteční fázi zimy zaručeny dokonalé sněhové podmínky.

Program akce je naplánován tak, aby v něm objevili všichni členové rodiny něco zajímavého. Všichni účastníci a účastnice Wintersport Openingu tak budou mít možnost otestovat nejnovější zimní sportovní vybavení.

Pro vyznavače běhu na lyžích zde bude nabízen i technický výcvik, který je přizpůsoben každému stupni lyžařské dovednosti. Tak si tu přijdou na své jak vysoce zdatní běžkaři, tak i milovníci lyžování, jež teprve začínají svou běžkařskou kariéru.

Kdo si vyzkouší první den nejnovější běžkařskou techniku, může se klidně hned druhý den vypravit na nějakou lyžařskou túru za doprovodu zkušeného instruktora. V rámci takovéto běžkařské túry bezpochyby získáte tu správnou techniku, a přitom se ještě hodně dozvíte, např. o sněhových podmínkách a lavinovém nebezpečí.

Když se pak vyčerpaní, ale spokojení vrátíte z takové lyžařské túry, můžete třeba s celou rodinou společně stavět iglú nebo nějakou sochu ze sněhu a pak se již můžete vydat odpočívat do termálních lázní Alpentherme či Felsentherme.

Adventní trhy

Historické centrum městečka Bad Hofgastein s tamní předvánoční osvětlenou pěší zónou skýtá opravdu jedinečnou kulisu pro nádherné adventní trhy, které se konají každý rok. Letos se veřejnosti a všem návštěvníkům otevírají 30. listopadu 2012 ve 14:00 hodin.

Tradice a velikou rozmanitost ještě umocňují vystoupení kapel původní lidové hudby, trubačů na věži a pastýřů. Můžete se také zúčastnit jedinečného průvodu s čerty. Je to všechno prostě hodně romantické a idylické – můžete se tady i projíždět na saních tažených koňmi a zúčastnit se putování s rozžatými pochodněmi po zasněženém lázeňském parku.

Krampuslauf

Každý rok se v centru Bad Gasteinu koná 5. a 6. prosince tzv. Gasteiner Krampuslauf. Jedná se o průvody ulicemi s Mikulášem, s anděly a čerty. Čerti mají za úkol vyhánět veškeré zlo z lidí, ještě dříve, než nastanou radostné vánoční svátky.

Místo

Sportgastein 47° 3' 42.6564" N, 13° 3' 33.1344" E
Location